Åby IBK - En förening för alla
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅBY IBK Klippan
Anno 1989 - En förening för alla!
Herrar A

Palmstaden IK
8 - 5
Åby IBK Klippan
Palmstaden IK8 - 5Åby IBK Klippan

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 05 september, 15:00
Plats:Söderslättshallen B
Serie:Skånemästerskapen Herrar Grupp 5   Tabell >>
Samling:13:45, Söderslättshallen
Aktivitetsinfo: Första SKM matchen borta mot palmstaden 15:00. Vi samlas i Trelleborg 13:45 i söderslättshallen B (räcker man söker på det på gpsen). Glöm inte ordentligt med vatten och ha med kläderna (ni som inte har kläder får kläder på söndag). Tagga nu ordentligt så ger vi dem en ordentlig genomkörare!
Trupp:#2 Dennis Nelandersson
#7 Liam Manninen
#9 Filip Svensson
#10 Johan Byström
#12 Jimmy Jeonander
#15 Max Hesselbom
#17 David Nelandersson
#19 Viktor Fredriksson
#21 Fabian Enroth
#26 Daniel Nelandersson
#39 Oscar Bengtsson
#42 Simon Andersson
Sur förlust mot Palmstaden
2021-09-06
Johan Byström målskytt för Åby

Under söndagen packade vi in oss i bilarna och drog söderut till skånes egna gnällbälte Trelleborg. 

Inför matchen var Palmstaden stora favoriter då dom spelar en division högre än oss och att de dessutom fått in ett meriterat nyförvärv i Daniel Persson som fram tills denna säsong spelat flertalet säsonger i SSL-laget Höllviken där han gjort över 200 poäng i Sveriges högsta liga. 

 

För vår del så fattades vi ett par spelare och ledare inför matchen vilket gjorde att vi fick laborera en hel del med femmorna och klara oss utan ledare på bänken. Vi gick in till matchen med ambitionen om att ha roligt, följa vårt sätt att spela och få en go känsla inför framtida matcher. 

 

Första perioden är en jämn historia där det tidigt står klart att vi kommer sälja oss dyrt. Palmstaden gör tidigt 1-0 men vi trummar på bra och bara ett par minuter senare trycker vi in 1-1 genom ett grismål signerat Liam.. gott e det! 12:40 in i perioden får vi dagens första powerplay. Det resulterar inte i något mål men strax efter gör vi ändå 1-2 när Byström håller sig framme på retur efter ett snabbt frislag av Oscar. Vårt BP var mycket bra matchen igenom vilket betydde att vi klarade av dagens första BP efter 15.22 när vår egna buse Simon åkte ut. Strax därefter drar Palmstaden på sig en utvisning för protest vilket inte alls är förvånande med tanke på att hemmalagets konstant klagade på domslut och allt annat runt omkring. Bland de gnälligaste laget som undertecknad varit med om.. och då har man varit med om ett o annat genom åren. Trots att vi inte får utdelning i efterföljande powerplay så spelar vi riktigt bra och skapar lägen. Ganska omgående får vi chansen i pp igen när hemmalaget åker på en dubbelutvisning.. dock dröjde det typ 5 minuter innan vi fick börja spela för hemmalagets spelare och ledare skulle diskutera med domarna om allt mellan himmel och jord. När vi väl får spela igen så slarvar vi lite och hemmalaget får några chanser i bp men vi reder ut det tack vare fina räddningar från Olsson. Vi uttnyttjar tillslut pp och gör 1-3 genom ett patenterat Dennis skott efter pass från Jimmy. Innan perioden är slut får Palmstaden straff men den kniper Olsson i kassen utan problem!

 

Innan andra perioden börjar pratar vi om att fortsätta vara lugna med bollen, inte stressa upp oss och fortsätta att inte bry om sånt som vi inte kan påverka, de vill säga domsluten. Och de gör vi bra matchen igenom. Perioden börjar bra också. Redan efter 17 sekunder kommer 1-4 i pp där bollen går på ett snöre enligt instruktionsbok och avslutas i mål, återigen genom Oscar med pass från Jimmy. Vi kommer ut med stort självförtroende och spelar bra försvarsspel när Palmstaden äger boll. 2 minuter in gör vi också 1-5 genom Simon som retligt lyfter in bollen över målvakten efter förarbete av vårt nyförvärv Max Hesselbom. Tyvärr gör hemmalaget ganska snabbt 2-5. Men vi har ganska bra koll på läget och man märker att hemmalaget är frustrerat och kanske lite chockade att division 3 laget Åby leder matchen. Matchen böljar fram och tillbaka men man märker matchen har ökat tempot vilket gör att vi bli tröttare när hemmalaget går runt på fler spelare. Palmstaden gör först 3-5 när vi blir för bolltittande och 4-5 kommer efter en tveksam dömd straff. Vi håller ändå ut resten av periode och har ledningen med 4-5 inför sista. 

 

Tredje perioden börjar och Palmstaden går fram mer i pressen nu. Vi löser det ändå helt okej och vi har ett friläge där målvakten i hemmalaget gör en fin räddning. Tyvärr kommer ändå 5-5.. dock borde nog målet dömts bort då Olsson i mål både fick en klubba i huvudet och slag på fingrarna. Efter detta blir vi passiva och Palmstaden tar över mer och mer. Vi sliter och försöker men 6-5 kommer snöpligt. Trots tre åbyspelare runt hemmaspelaren får han igenom bollen och upp i nättaket. Vi ger ändå inte upp, utan vi försöker lungt och metodiskt äga bollen när vi har den. Men hemmalaget är hetare nu och gör även 7-5.. domarna erkänner dock sen att vi borde fått frislag i situationen innan.. rätt tufft mål att släppa in med 7 minuter kvar. Nu spelar hemmalaget sin bästa innebandy för dagen och håller i bollen bra.  8-5 kommer också hastigt och lustigt som ett brev på posten strax efter. Vi tar timeout för att kraftsamla oss en sista gång men även fast vi får ett någorlunda bra tryck och även ett pp med oss så slutar matchen 8-5 till hemmalagets favvör. 

 

Sammanfattningsvis.. första 45 minuterna är riktigt bra och vi har en 5-1 ledning mot ett stabilt divison 2 lag. Tyvärr tröttnar vi under andra halvan av matchen samtidigt som hemmalaget blir bättre och har marginalerna med sig vid ett par av sina mål. Vi ska vara nöjda med insatsen men det ska erkännas att resultatet ger en sur eftersmak med tanke på att vi tappar en 5-1 ledning. En eloge till samtliga spelare för att vi håller huvudena kalla matchen igenom samtidigt som hemmalaget höll på med sitt konstanta gnällande på domarna vilket gör matchen ryckig och hetsig. Visst fanns de domslut som kan diskuteras men domare brukar inte ändra sig när de väl tagit ett beslut.. Trots förlusten tar vi med oss ett gott självförtroende till framtida matcher. 

 

Redan nu på Onsdag kl 19:30 är det dags igen för match i Skånemästerskapet.  Division 1 laget Landskrona kommer till Klippans lada. Ännu en spännande uppgift för oss!

 

Matchens stjärnor går till följande: 

*** Filip Olsson

**   Fabian Enroth

*    Oscar Bengtsson

 

/ Jimmy 

 

 

 

 

 

 


<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsor
Samarbetspartners
SPONSORER
Gräsroten
Pantamera