Åby IBK - En förening för alla
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅBY IBK Klippan
Anno 1989 - En förening för alla!
Herrar A

Åby IBK Klippan
11 - 3
Malmö FBC B
Åby IBK Klippan11 - 3Malmö FBC B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 12 november, 19:30
Plats:Klippans Idrottshall
Serie:Herrar Div 3 Skåne   Tabell >>
Samling:18:15
Aktivitetsinfo: Dags för säsongens andra hemma match i serien. Vi tar emot Malmö FBC B I ladan. Matchstart 19:30, samlingstid 18:15. Tagga nu till ordentligt pågar så vi kan skicka hem Malmö pågarna igen med 0 poäng. Drick mycket och ät ordentligt så vi har maximal energi inför denna batalj. Vi ses på fredag pågar!
Trupp:#2 Dennis Nelandersson
#7 Liam Manninen
#9 Filip Svensson
#10 Johan Byström
#12 Jimmy Jeonander
#15 Max Hesselbom
#18 Alexander Johansson
#19 Viktor Fredriksson
#21 Fabian Enroth
#26 Daniel Nelandersson
#39 Oscar Bengtsson
#40 Emil Edman
#99 Torbjörn Nilsson
Vinst mot Malmö FBC H3
2021-11-16

Fler bilder (+5) >>
Foto Clara Nilsson

Äntligen kom vinsten! 

Efter fyra raka förluster så var det riktigt skönt att bärga tre poäng i ladan. 

Första minuterna i period ett är lite avvaktande men efter ca tre minuter gör vi 1-0 genom Oscar efter en omställning. Ganska omgående gör Malmö 1-1 efter en bjudning från oss men efter detta är det vi som hemmalaget som tar över. Vi rullar på bra i båda formationerna och 2-1 kommer efter sex minuter, signerat Filip efter ett höstlöv som letar sig in bakom Malmös målvakt. Efter detta så avlöser målen varandra. Först 3-1 genom Liam efter bra samarbete med Oscar och sen 4-1 genom Dennis som pangar upp ett slagskott i nättaket. 17:51 får malmö matchens första utvisning och vi kan ställa upp vårt powerplay. Malmö öppnar upp ytor för oss och efter 20 sekunder sitter bollen i nättaket igen, denna gången genom Jimmy. I slutet av perioden blir det lite kaos då en av Malmöspelarna drar på sig ett matchstraff vilket gör att seket får fullt upp. Efter mycket om och men så är spelet igång igen och vi får spela powerplay i totalt 7 minuter. Vi gör också 2 mål till innan perioden är över. 6-1 är matchens delikatess signerat Max när han, på volley, elegant lyfter bollen över målvakten. Notering är att de också var Max första mål i Åbytröjan, snyggt!! 7-1 görs också snyggt av Byström, som kämpar och sliter matchen igenom. 

 

Inför andra perioden pratar vi om att fortsätta trumma på med hög fart på bollen och att våga fortsätta äga spelet. Tyvärr drar vi på en fem minuters utvisning omgående. Dock känns den väldigt hård dömd. Möjligtvis två minuter men fem var väldigt hårt dömt. Tyvärr speglar det hela perioden då den blir väldigt ryckig med många utvisningar och hafsigt spel. Vi gör dock 8-1 genom vår duracell-kanin Viktor. Hur stora lungor har grabben?! Innan dess så missar Jimmy dessutom en straff.  Malmö reducerar till 8-2 efter ca 7 minuter när en boll letar sig igenom flera täck och in bakom Olsson. Efter ca 10 minuter får vi spela dagens första boxplay vilket vi löser med bravur. Vi lyckas till med göra 9-2 i boxplay och det är matchens delikatess nr 2 signerat Dennis som tar bollen och bryter in från kanten, håller kyligt i bollen runt målvakten och lägger upp den i taket. Ganska direkt efter kommer nästa utvisning för vår del men vi löser det strålande igen och reder ut Malmös powerplay.  Efter detta så är det lite mer oordnat spel även om vi fortfarande är det bättre laget. Fokus hamnar mer på domarna än på att spela. Efter 17 minuter kommer nästa utvisning för vår del och jag tycker att domarna är lite väl hårda i sina bedömningar men det är bara att acceptera.  Tyvärr lyckas vi inte hålla tätt denna gången utan 9-3 är ett faktum. 

 

Tredje perioden fortsätter på den inslagna vägen och omgående åker vi ut igen men det hinner inte ens gå 1 minut så åker Malmö ut och det är spel 4 mot 4. I samband med malmös utvisning får vi frislag i bra läge och Alexander hittar bortre krysset till 10-3 på tavlan. Efter detta kontrollerar vi tillställningen totalt och Malmö skapar i princip ingenting, mycket tack vare bra kontroll på bollen och fint försvarsspel.  Vi gör också 11-3 genom Oscar efter en fin kontring där vi kommer 3 mot 1 och Alexander hittar fram med en snygg passning. Resten av matchen spelar vi av på ett bra sätt och slutresultatet blir 11-3 i Åbys favör!

 

Imorgon, onsdag, är det match hemma i ladan igen när IBK Finn Lund kommer på besök. Tar vi med oss kylan med bollen, försvarsspelet och glädjen så kommer det bli tufft för Finn. 

 

Målskyttar:  Oscar 2, Dennis 2, Filip, Jimmy, Byström, Alexander, Max, Liam, Viktor

Ass: Jimmy 3, Oscar 2, Dennis, Daniel, Alexander,

 

Tre stjärnor utsett av Jonte Viebke : 

*Olsson

** Jimmy

*** Viktor 

 


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Huvudsponsor
Samarbetspartners
SPONSORER
Gräsroten
Pantamera