Åby IBK - En förening för alla
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅBY IBK Klippan
Anno 1989 - En förening för alla!

Åby IBK Klippan
5 - 8
Frosta IBF
Åby IBK Klippan5 - 8Frosta IBF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 oktober, 17:00
Plats:Klippans Idrottshall
Serie:Herrar Div 3 Skåne   Tabell >>
Samling:15:45
Aktivitetsinfo: Då var det äntligen dags för årets första seriematch. Vi tar emot Frosta i borgen 17:00. Samling kommer vi ha 15:45. Vi har haft bra träningsmatcher där vi plöjt på som ett lag i 60 minuter och det är otroligt viktigt att vi lägger ner samma arbete i denna match också! Nytt för detta år är att det är effektiv tid, dvs tiden stoppas vid varje avblåsning. Ät nu ordentligt och drick mycket så vi har ultimata förutsättningar till matchen!
Trupp:#4 Anton Thelin
#9 Filip Svensson
#10 Johan Byström
#12 Jimmy Jeonander
#15 Max Hesselbom
#18 Alexander Johansson
#19 Viktor Fredriksson
#21 Fabian Enroth
#26 Daniel Nelandersson
#39 Oscar Bengtsson
#40 Emil Edman
#75 Felix Jönsson
#99 Torbjörn Nilsson
Alex Magnusson
Herrar A
Referat: Åby IBK Klippan - Frosta IBF
Referat Frosta
2021-10-05 12:14, Herrar A

Nu var det äntligen dags..

Hemma premiär, folk på läktaren och svettlukt i ladan!

 

Matchen mot Frosta börjar bra då Byström gör mål tidigt i i matchen via en kontring redan efter 31 sekunder. Frosta kvittar en minut senare där det blir lite slarv i markeringen. Frosta fortsätter ösa på och tar ledningen med 1-2 efter slarv i uppspelet och på en retur slår dom in 1-2. Frosta får ett PP som dom gör riktigt bra! Dom smäller in 1-3 där vi ärligt talat blev uppsnurrande. Får man tyvärr köpa ibland... Frostas PP kommer bli riktigt jobbigt för många lag! Nu bli det stressigt och mycket Hawaiispel. Efter 17 min lyckas Jimmy hitta Oscar som smäller dit 2-3. En minut senare drar Alex J sig ut på tur och som han gjorde det. När skottet avlossades så small det rejält bakom Frostas duktiga målvakt. Märktes han fått ny "shoterklubba" .

 

Andra perioden starta inte riktigt som vi tänkt oss... 34 sekunder så ligger bollen i kassen efter en diagonalare genom hela vårt försvar som deras forward smäller in otagbart för Olsson i kassen. Sen får vi ett PP där vi har chanser på chanser men får inte in den. Tyvärr så lyckas Frosta däremot det i sitt boxplay... 3-5 känner inte rätt men då hoppar den utvisade spelaren in och vi får mer än 3minuter i PP men lyckas inte alls... Vi träffar ribba, stolpe och matar på mot målet men det vill sig inte... tyvärr. Den period slarvar vi i mittzon där vi tappar mycket boll... Inte alls som vi brukar... Vi blir frustrerade då bollen inte vill in...

 

I paus pratar vi om att fortsätta skjuta och jobba på och det gör vi i tredje perioden men den lilla orange bollen vi f.. inte in. Vi skjuter och skjuter och spelare blir mer och mer frustrerade... Deras målvakt gör vi bra men han gör många fantastiska räddningar också. Tyvärr åker vi på en lite konstigt utvisning för hårt spel. Tycker både Frosta och vi spela jävligt bra med tuffa kamper men härliga dueller där två domare gav oss chansen att spela den innebandy båda vill. Men den utvisning var lite jobbig enligt mitt tycke. Vet man då också att deras PP är riktigt vasst så... Tyvärr blir det så att nästan när deras PP är slut gör dom 3-6 med ca 8 minuter kvar... Vi fortsätter som vi ska och skjuta och när fabbe börjar trampa igång maskinen är det svårt att stoppa han. 4-6 smäller han upp på egen hand i taket! Vi tar timeout och förbereder för 6mot5 när det är 5 min kvar. Vi pratar om att fortsätta att skjuta och skjuta... Tyvärr så gör Frosta 4-7 efter 20sek och luften går lite ur oss. Vi lyckas med 2 min kvar att reducerar via Jimmy men mer orkar vi inte... Märks lite att vi inte är så bra tränade som förra året och med skador och sjukdomar tar det ut sin rätt... Frosta gör 8-5 i tom kasse...

 

 Trots vi förlorar så finns det mycket att ha med sig in till nästa match mot Malmhaug.

 

Tre stjärnor

                  * Oscar

                  ** Anton

                  * Byström

 

//Zachhau #ÅbymotSSL 


<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsor
Samarbetspartners
SPONSORER
Gräsroten
Pantamera