Åby IBK - En förening för alla
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅBY IBK Klippan
Anno 1989 - En förening för alla!
Damer A

Åby IBK Klippan
5 - 6
Skurups IBK
Åby IBK Klippan5 - 6Skurups IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 06 september, 19:30
Plats:Klippans Idrottshall
Serie:Skånemästerskapen Damer Grupp 2   Tabell >>
Samling:18:30
Trupp:Alena Mustafic
Alexandra Persson
Elisabeth Jönsson
Emma Jensen
Feryal Elbayrouti
Ida Svensson
Isabelle Smith
Josefine Roweus
Laila Anderström
Laura Kennethsdotter
Madison Smith
Marita Karlsson Nilsson
Matilda Persson
Rebecca Månsson
Stella Wilson
Thea Eliasson
Tuva Klintbo
Ny bra insats av damlaget!
2021-09-07 19:00
Maja Olsson med två mål i matchen.

I måndags hade vi vår första match i Skånemästerskapet. Motståndet stod Skurup för som annars spelar i division 1. 

 

Matchen börjar sådär då det redan efter fem minuter står 2-0 till motståndarlaget. Vi spelar med två kedjor som inte har fått möjligheten att träna ihop sig tidigare och det är en svajig början. Efter att vi har fått göra några byten och kommit in i matchen blir det bättre. Vi var beredda på att detta skulle bli en match där vi skulle få försvara mycket och strategin va att sticka upp i kontringar. 

13 minuter in i matchen gör vi vårt första mål, där Maja lyckas peta in bollen från ett skott av Matilda. Kort därefter kvitterar Astrid till 2-2. Perioden slutar dock 4-2 till Skurup. 

 

I andra perioden gör vi ett par riktigt bra anfall och vi lyckas göra ett tredje mål där Emma vinner boll i Skurups hörna och passar sedan till Maja som skjuter, 3-4.  Vi vinner andra perioden med 1-0 och vi är glatt överraskade till hur vi lyckats stå emot så pass bra mot ett division 1 lag. 

 

Tredje perioden är nervig, vi släpper tidigt in ett mål men snabbt därefter gör Emma mål efter assist från Wilma. Under periodens gång så tar vi oss igenom ett boxplay där vi gör ett bra jobb men Skurup gör trots detta sitt sjätte mål här. Vi får även chansen att spela powerplay. Vi hade det lite kämpigt med att rulla boll, men vi lyckas få iväg ett skott som går i mål utav Maja med pass från Astrid. Matchen slutar 6-5 till Skurup.  

 

Vi är väldigt nöjda med resultatet och vi tar med oss mycket positivt från matchen in i nästa match som är redan nu på Lördag borta mot Vv-84 kl 13:00. 

// Tränarna


<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsor
Samarbetspartners
SPONSORER
Gräsroten
Pantamera