Föreningen

Föreningen bildades 1/9-1988 enl. SKIBF. Skickade ansökan till SIBF 1989-03-18 o fick bekräftat från SIBF 1989-04-10 och med namnet IK89. 2002 ändrades namnet till Åby IBK genom en omröstning i föreningen.

Föreningen har en bred ungdomsverksamhet och där målsättningen är, att könsfördelningen skall vara 50/50.

Verksamheten gällande matcher och träningar bedrivs  huvudsakligen i Idrottshallen i centrala Klippan.

Åby IBK i Klippan är bara en av de tusental föreningar i Sverige som bedriver en aktiv och omfattande verksamhet.

Vår förening är en liten del av detta unika föreningsliv i Sverige som omfattar en stor mängd människor som arbetar oerhört mycket för att ge oss alla enbättre fritid, hälsa och social gemenskap. Vi är en stor förening, som under mer  än 20 år bedrivit innebandy.