Åby IBK - En förening för alla
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅBY IBK Klippan
Anno 1989 - En förening för alla!
Herrar A

Åby IBK Klippan
7 - 7
IBK Landskrona H1
Åby IBK Klippan7 - 7IBK Landskrona H1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 08 september, 19:30
Plats:Klippans Idrottshall
Serie:Skånemästerskapen Herrar Grupp 5   Tabell >>
Samling:18:15
Aktivitetsinfo: Då var det dags för andra SKM matchen hemma mot Landskrona. Samling i hallen 18:15. Matchstart 19:30. Drick ordentligt och käka bra under dagen så vi orkar trycka på stenhårt i 60 minuter. Krävs lika bra engagemang, hårt slit och jävlar anamma som senast för att vi ska göra en lika bra match.
Trupp:#2 Dennis Nelandersson
#4 Anton Thelin
#7 Liam Manninen
#9 Filip Svensson
#10 Johan Byström
#12 Jimmy Jeonander
#15 Max Hesselbom
#17 David Nelandersson
#18 Alexander Johansson
#19 Viktor Fredriksson
#21 Fabian Enroth
#26 Daniel Nelandersson
#39 Oscar Bengtsson
#40 Emil Edman
#42 Simon Andersson
#99 Torbjörn Nilsson
Delad pott för herr mot IBK Landskrona H1
2021-09-09 18:00
Oscar, Alexander och Jimmy med tre poäng vardera i matchen

Matcherna duggar tätt nu och igår var det dags igen när division 1 laget IBK Landskrona eller Falcons som dom också kallas, kom på besök till ladan för andra matchen i Skånemästerskapet. 

Efter Palmstaden kom vi till matchen med bra självförtroende. Vi pratade återigen om att bara fokusera på oss själva och att hitta en go känsla i laget. 

 

Första perioden börjar ungefär på samma sätt som matchen mot Palmstaden. Landskrona bryter bollen på mittplan och kan ganska enkelt göra 0-1 redan efter 01.50. Men som tidigare så hänger vi inte med huvudena för de och kan omgående kvittera till 1-1 genom Alexander som får iväg ett höstlöv som letar sig in bakom målvakten efter bra med folk framför målet. Assisten stod mini-nelle Daniel för. Efter detta så böljar spelet åt båda hållen och vi turas om att äga bollen men efter 10 minuter ska vi ta ledningen genom Jimmy efter en kontring där han kommer fri från kanten.. men istället för att skjuta direkt så väntar han in försvararen och tar den svåraste vägen. Dock letar sig bollen in turligt mellan ben och klubbor och de är 2-1 på tavlan. Oscar, som var riktigt het för dagen, stod för passningen. Omgående efter detta så får vi ett powerplay där vi har gott självförtroende efter förra matchen. Vi rullar också runt bra och efter 30 sekunder hittar lill-nelle Dennis fram med en diagonalare till Jimmy som svetsar in 3-1. Nu händer det mycket och 1 minut efter 3-1 kommer också 4-1 återigen genom Alexander, som också var het för dagen. Byström bryter ett uppspel och Alexander får vandra och båga hela vägen till Ica Kvantum och tillbaka innan han lägger upp den i bortre krysset. Nu är det fest i ladan. Men det ska tilläggas att Landskrona har ett par riktigt bra lägen där Olsson gör ett par mycket fina räddningar. Framförallt har vi problem med att täcka skott tillräckligt bra. Falcons reducerar till 4-2 med 5 minuter kvar när vi missar markering på bortre stolpen. Innan perioden är över så reder vi ut ett boxplay på bästa sett och har ledningen med 4-2. 

 

Andra perioden är nog bara att glömma för vår del.  Vi spelar bra och skapar en del lägen men samtidigt slarvar vi för mycket och bjuder Landskrona på ett par billiga mål. Efter 11 minuter av perioden har vi tappat en 4-2 ledning till 4-6 underläge. Och det påminner en del om förra matchen där vi också tappa en klar ledning. Nu har vi mött två lag som på pappret ska vinna över oss men att tappa ledningar så enkelt är något vi måste prata igenom hur vi ska göra för att stoppa. Men som jag skriver så är det vi som ger Landskrona detta genom bolltapp och enkla misstag. Eloge dock till bortalaget som tar vara på chanserna. Innan perioden är över får vi dock in en mycket viktig reducering när Dennis går på utflykt från backposition och får in 5-6. Fabian stod får passningen. 

 

Inför sista perioden pratade vi bara om att ta det lugnt och rulla på med samtliga 3 femmor som gjort det bra hittills. För att vara fräscha längre in i perioden när det ska avgöras. Perioden börjar också lite avvaktade från båda lagen. Efter 6 minuter åker vi på dagens tredje utvisning men lyckas återigen hålla tätt. Vi väljer efter ca halva perioden att gå ner på två femmor och det visar sig vara ett lyckat beslut för ganska omgående gör vi 6-6 efter en fin upprullning där bollen går från Alexander ner till Jimmy som till sist hittar Oscar i höga slottet som avslutar lågt till vänster om målvakten. Nu känns det som vi har tagit över lite mer även om Landskrona också skapar sina lägen. 13.41 kommer också ledningsmålet.. och det är också matchens prestation och redan nu kandidat till årets mål. Återigen är det Alexander från backplats som hittar in till Oscar i mitten framför mål.. som en magnet suger han ner bollen i farten, vänder bort försvararen och i samma sekvens lyftar han in bollen i krysset. Det såg löjligt enkelt ut och grattis till oss som fick se det live. Efter detta håller vi i bollen riktigt bra och bortalaget skapar inte mycket. Därav tar Falcons också time out med 4 minuter kvar. Vi är beredda på att de ska trycka på framåt och sätta press vilket de också gör. Tycker vi löser det bra och de som Landskrona skapar reder vi ut. Men med 1.40 kvar tappar vi bollen i anfallzon framför mål och dom går på kontring. Tyvärr straffas vi och 7-7 är ett faktum. Så frustrerande och onödigt. Vi tar time out med minuten kvar för att ta till en sista kraftsamling. Vi skapar nån halvchans efter det men matchen slutar 7-7. 

 

Återigen gör vi en mycket bra insats mot ett lag denna gången från två divisioner över oss. Precis som mot Palmstaden känner man lite frustration över att vi inte lyckas knipa vinsten här till och med. Sett över hela matchen är kanske vi de bättre laget, tycker jag i all fall, där alla tre femmorna gör det bra och skapar lägen. Självklart har Landskrona också många stunder där det skapar lägen och trycker på men 6 av deras 7 mål är situationer där de får maximal utdelning när vi bjuder dem på några få misstag, bolltapp och felpassningar men det är så innebandyn är. Man bli straffad för misstag och speciellt i vår lilla lada där det blir målchans direkt.  Men vi ska ta med oss våra prestationer överlag från de två senaste matcherna..  de bådar gott inför framtiden.  

 

Målskyttar: 

Oscar Bengtsson 2

Jimmy 2

Alexander 2

Dennis 1

 

Matchens stjärnor utsedd av allas vår Jonas Vibeeecke: 

 

*** Olsson

**   Dennis

*    Alexander 


<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsor
Samarbetspartners
SPONSORER
Gräsroten
Pantamera